Ο Paul Hewson γεννήθηκε στις 10 Μαίου του 1960 στο Δουβλίνο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι κανείς σχεδόν δεν τον γνωρίζει με το κανονικό του όνομα είναι όμως διάσημος με το καλλιτεχνικό Bono.

O Bono συνάντησε τους David “The Edge” Evans, Adam Clayton και Larry Mullen Jr. στο Mount Temple Comprehensive School και έφτιαξαν ένα συγκρότημα. Ο Bono ξεκίνησε να παίζει κιθάρα, αλλά γρήγορα αφοσιώθηκε στο τραγούδι. Το συγκρότημα πήρε το όνομα U2.

Ο Bono ήταν γιός καθολικού πατέρα και προτεστάντισσας μητέρας. Ο διχασμός της Ιρλανδίας είναι φανερό οτι τον είχε σημαδέψει έτσι στο album των U2  “War” υπάρχει το εξαιρετικό “Sunday Bloody Sunday” που αναφέρεται στην Κυριακή 30 Ιανουαρίου 1972, όταν Βρετανοί  αλεξιπτωτιστές σκότωσαν 13 Ιρλανδούς πολίτες που συμμετείχαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Derry της Βόρειας Ιρλανδίας. Η θέση των U2 όπως εκφράζεται στους στίχους του τραγουδιού ζητάει να σταματήσει ο διχασμός που τόσα δεινά έχει φέρει στους Ιρλανδούς :

.… “And the battle’s just begun
There’s many lost, but tell me who has won
The trench is dug within our hearts
And mothers, children, brothers, sisters torn apart
Sunday, Bloody Sunday
Sunday, Bloody Sunday”

Ο Bob Dylan που τραγούδησε μαζί με τον Bono στο “Love Rescue Me” που υπάρχει στο album Rattle & Hum είπε ότι “θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός όταν είσαι δίπλα στον Bono γιατί έχει την ψυχή αρχαίου ποιητή, μπορεί να βρυχάται μέχρι να αρχίσει να τρέμει η γη