Γεννήθηκε στο Bethnal Green του Λονδίνου στις 29 Οκτωβρίου του 1946. Το πραγματικό του όνομα είναι Peter Allen Greenbaum και έγινε γνωστός σαν ο ιδρυτής των περίφημων Fleetwood Mac.
Παρ’ όλο που η καριέρα του επισκιάστηκε από καταχρήσεις ναρκωτικών και κρίσεις παράνοιας, πολλοί τον θεωρούν ακόμη και σήμερα σαν τον μεγαλύτερο λευκό blues κιθαρίστα, καλύτερο του μεγάλου Eric Clapton.
Οι καριέρες των δύο μεγάλων της κιθάρας μπλέκονται στα πρώτα τους βήματα , καθώς όταν ο Clapton φεύγει από τους Bluesbreakers του John Mayall, την θέση του παίρνει ο Peter Green και όταν ο Clapton γυρίζει μετά την περιπέτεια που είχε στην Ελλάδα ξαναπαίρνει την θέση του στο συγκρότημα βγάζοντας έξω τον Peter Green παρά την σχετική δυσαρέσκεια του Mayall, ο οποίος ήταν ενθουσιασμένος από το παίξιμο του Green.

Οταν ο Clapton ξαναφεύγει για να σχηματίσει τους Cream, ο Mayall ξαναφωνάζει τον Peter Green και έχει μείνει στην ιστορία η καταπληκτική σύνθεση και η κιθάρα του Peter Green στο Supernatural, που γίνεται σήμα κατατεθέν και παρά την δυσαρέσκεια των φανατικών οπαδών του Clapton γιατί ο Green δεν είναι God, (Ηταν η εποχή που τα grafitti στους τοίχους του Λονδίνου έγραφαν Clapton is God) οι δικοί του οπαδοί του του δίνουν το παρατσούκλι The Green God  και στους τοίχους του Λονδίνου η απάντηση είναι God is Green ή Green is Better than God.

Κάπου εκεί το 1967 ο Peter Green σχηματίζει τους Fleetwood Mac μαζί με τους Mick Fleetwood στα drums , τον John McVie στο μπάσο. Το αρχικό όνομα του συγκροτήματος είναι Peter Green’s Fleetwood Mac. Το συγκρότημα συμπληρώνουν ο Jeremy Spencer και ο Danny Kirwan. Ηχογραφούν τα albums Mr. Wonderful, English Rose, Then Play On, και το live Boston Tea Party. Το instrumental Albatross γίνεται Νο. 1 στα βρετανικά charts και λίγο αργότερα η σύνθεση του Green, Black Magic Woman γίνεται παγκόσμια επιτυχία από τον Carlos Santana.

Ακολουθούν τα εξαιρετικά αλλά και εμπορικά επιτυχημένα Oh Well, Man of the World και το 1970 το καταπληκτικό The Green Manalishi
Αξίζει ν’α ακούσει κανείς τα εξαιρετικά αυτά albums με τον Peter Green στην καλύτερή του περίοδο, που δυστυχώς δεν κράτησε πολύ καθώς η κατάχρηση LSD του δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα και διέκοψαν την δημιουργική του πορεία.

Οι Fleetwood Mac συνέχισαν χωρίς τον Peter Green σε πιό Pop φόρμες και έφτασαν στην παγκόσμια εμπορική επιτυχία, ενώ ο Peter Green δημιούργησε αργότερα το Splinter Group χωρίς ποτέ να ξαναφτάσει στα επίπεδα δημιουργίας που είχε με τους Fleetwood Mac.

To 1998 οι Fleetwood Mac μπήκαν στο Rock & Roll Hall of Fame και σε ένα σπάνιο event ο Peter Green και ο Carlos Santana έπαιξαν μαζί το Black Magic Woman.

Δείτε παρακάτω το playlist με μερικά απ’ τα καλύτερα solo κιθάρας του Peter Green

Artist Title Album Duration
John Mayall & The Bluesbreakers So Many Roads A Hard Road -Expanded Edition 4:47
John Mayall & The Bluesbreakers The Super-Natural A Hard Road -Expanded Edition 3:00
Peter Green With Fleetwood Mac Need Your Love So Bad The Anthology Deluxe Box Set 6:16
Peter Green With Fleetwood Mac Stop Messin’ Around The Anthology Deluxe Box Set 2:22
Peter Green With Fleetwood Mac Searching For Madge Then Play On 6:59
Peter Green With Fleetwood Mac Shake Your Moneymaker Very Best of Peter Green’s Fleetwood Mac 2:57
Peter Green With Fleetwood Mac Rattlesnake Shake Then Play On 3:31
Peter Green With Fleetwood Mac Black Magic Woman English Rose [Remastered 2007] 2:49
Peter Green With Fleetwood Mac Albatross English Rose [Remastered 2007] 3:10
Peter Green With Fleetwood Mac Man of the World Man of the World: The Anthology 1968-1988 Disc 1 3:02
Peter Green With Fleetwood Mac Oh Well Then Play On 9:03
Peter Green With Fleetwood Mac The Green Manalishi (with The Two Prong Crown) The Anthology Deluxe Box Set 4:36