Μετά από μερικά μέτρια albums στην Chess, o Muddy Waters άλλαξε εταιρεία. Πήγε στην Blue Sky όπου ηχογράφησε το album Hard Again με παραγωγή του Johnny Winter.

To album είναι εξαιρετικό. O Muddy Waters είναι σε εξαιρετική φόρμα και οδηγεί την μπάντα που περιλαμβάνει μερικές “μορφές” των blues όπως ο James Cotton – φυσαρμόνικα, o πιανίστας Pinetop Perkins, o εκρηκτικός ντράμερ Willie “Big Eyes” Smith, ο κιθαρίστας Bob Margolin και φυσικά ο Johnny Winter κιθάρα και φωνή. Η παραγωγή του δίσκου είναι απίστευτη με τα όργανα μερικές φορές να σολάρουν ταυτόχρονα, μισό βήμα απ’ το χάος και ταυτόχρονα τόσο απολαυστικά.

Τα τραγούδια είναι υπέροχα: Το Mannish Boy με τον μονότονο αλλά εκπληκτικό ρυθμό που του δίνει ο ντράμμερ  Willie “Big Eyes” Smith ξεπέρασε σ’ αυτή την εκτέλεση τα στενά όρια του blues και έγινε σήμα κατατεθέν σε μιά από τις περίφημες διαφημίσεις της Levi’s με πρωταγωνιστή τον νεαρό τότε Brad Pitt.

Ακολουθούν τα Bus Driver, I Want to Be Loved, Jealous Hearted Man,  I Can’t Be Satisfied,  The Blues Had a Baby and They Named It Rock & Roll, Deep Down in Florida,
Crosseyed Cat και Little Girl. Το ένα καλύτερο απ’ το άλλο. 5/5