Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα σχετικά με τo Evolution. Πρώτα ότι δεν είναι ένα πρωτοποριακό album, έπειτα ότι έρχεται μετά από την τρομακτική εμπορική επιτυχία τους με την διασκευή του Sound of Silence(Original εκτέλεση Simon & Garfunkel) και τέλος ότι οι Disturbed θέλουν να προσεγγίσουν περισσότερο κόσμο.

Μετά απ’ τα παραπάνω αυτό που θα διαπιστώσει ο ακροατής είναι ότι υπάρχουν τραγούδια απόλυτα στο Metal στυλ του συγκροτήματος, όπως τα εξαιρετικά: Are You Ready και No More αλλά και τα πολύ καλά In Another Time, Stronger On Your Own και The Best Ones Lie .

Υπάρχουν τα mid-tempo: Saviour of Nothing και Watch You Burn αλλά και μια σειρά από όμορφες μπαλάντες με κατά σειρά τα: A Reason to Fight ακολουθούμενα από Hold On to Memories,  Already Gone και Uninvited Guest. Σ’ όλα πρωταγωνιστεί η εκπληκτική φωνή του τραγουδιστή David Draiman και η ακουστική κιθάρα του Dan Donegan.

Στο Evolution υπάρχει όμως κι ένα δωράκι μια live εκτέλεση του Sound of Silence, στην οποία ο Draiman κάνει Duetto με τον Myles Kennedy. – Αξίζει να το ακούσετε.

 

Βαθμολογία 4/5